Utbildning Barn-HLR

Bakgrund:

Det absolut värsta som kan hända är när ett barn blir svårt akut sjuk och där barnet hotas att dö. Vi är många som är föräldrar och när ett barn drabbas antingen ens egna men också andras barn så väcker det starka känslor inom oss. Det finns dock många saker man kan göra för att förhindra en skadas eller sjukdoms omfattning och det är detta ni kommer få verktyg för att använda i denna utbildningen.

Vi på Hjärtliv kan hjälpa er att få dessa verktyg som faktiskt kan vara skillnad på liv eller död. Målet med utbildningen är att skapa kunskap och handlingskraft att våga agera i en ovan situation, när ett barn drabbas av olycka eller sjukdomsfall.

Efter godkänd genomgången utbildning kommer ni också bli certifierade.

Målgrupp:

Utbildningen i Barn-HLR är avsedd för alla som är intresserade och för de som jobbar med barn. Som deltagarna  får du också lära dig hur man gör Hjärt-Lungräddning på barn från 0 år till puberteten. Som deltagarna får du också lära dig hur du ska hantera allvarliga akuta sjukdomstillstånd hos barn.

Målgrupp för utbildningen i Barn-HLR  är alla vuxna personer i samhället som vill lära sig Barn-HLR. Detta gäller alltså både föräldrar och mor- farföräldrar och personer som arbetar inom sjukvård, barnomsorg, skola mfl

Ett tips är att gå utbildningen tillsammans med andra förskolor. På så sätt kan ni dela på kostnaden för utbildningen. Ett annat tips kan också vara att bjuda in föräldrar till utbildningen.

Kursbeskrivning

Kursen Barn-HLR innehåller Hjärt- och lungräddning (HLR) och första hjälpen (L-ABC). I utbildningen tar vi också upp de vanligaste barnolycksfallen och sjukdomsfallen från 0 år och upp till puberteten. 

När vi utbildar för privatpersoner så anpassar vi kursen utifrån era önskemål. Utbildningen i Barn-HLR innehåller både teori och praktik. Efter utbildningen får ni en bred handlingsberedskap och trygghet i att våga agera i väntan på att ambulansen skall komma fram.

våra instruktörer arbetar professionellt inom sjukvården och vi utgår från Svenska HLR-rådets riktlinjer som gör att ni kan vara trygga med att få en utbildning med kvalitet.

Kursens innehåll:

Kursen tar upp bl.a:

 • Vad kan man själv göra innan ambulansen kommer?
 • Vad händer när man ringer 112?
 • Att arbeta enligt L-ABC
 • När ett barn satt i halsen.
 • Hur lägger man i stabilt sidoläge?
 • Barn HLR
 • Hur agerar man på en trafikolycka?
 • Hur agerar man vid skallskador och nackskador?
 • Hur agerar man vid förgiftningar?
 • Hur agerar man vid elolyckor eller brännskador?
 • Hur agerar man vid de vanligaste sjukdomstillstånden, tex Diabetes, Epilepsi, Feberkramper, Krupphosta, Allergier mm.
 • Hur kan arbetsmiljön säkras innan olyckan är framme.

Kostnad och tidsåtgång

Kostnad: Kontakta oss för offert

Tidsåtgång: 3 timmar (inkl kort paus) 

Våra utbildare:

Alla våra utbildare på Hjärtliv är aktiva sjuksköterskor med bakgrund från bland annat ambulans, akutsjukvård, vårdavdelning, och kommunal verksamhet. Alla våra utbildare är instruktörer enligt Svenska HLR-rådets riktlinjer. På så sätt kan du som kund vara säker på att du får en utbildning med god kvalitet. 

Kontakta oss

Du kan använda kontaktformuläret nedan men det går också lika bra att kontakta oss direkt på info@hjartliv.se eller på telefon 0705-585886.